sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Feedback

Då var det slut med metodkursen. Ett sista feedback inlägg skulle skrivas så här kommer det!

Då jag valde kursen hade jag ingen aning om vad den egentligen skulle handla om. Det blev snabbt klart under den första föreläsningen att kursen kommer att gå ut på att granska nödvändiga funktioner på allas vårt älskade internet. Vad tyckte jag då om kursen? Innehållsmässigt var den okej, vi presenterades flera nyttiga funktioner som finns till hands på nätet. 

Då vi kommer till att vi skulle blogga efter varje föreläsning är jag lite kluven. Tycker att det i grunden är en bra idé som tyvärr föll lite platt. Själva huvudtanken med att blogga istället för att skriva föreläsningsdagbok på Word diggar jag. Det krångliga var att det blev lite oklart vad vi skulle blogga om. Å ena sidan, att endast skriva om det som gåtts igenom måste vara tråkigt för föreläsaren att läsa igenom. Å andra väcker textdigitalisering inte några som helst känslor som får mig att vilja, eller kunna, skriva något annat än det som gåtts igenom på föreläsningen. Detta gjorde att jag personligen började dra mig för att blogga eftersom jag helt enkelt inte hade någon aning om vad jag borde skriva.

Det jag gillade var att man kunde välja mellan att skriva en essä som slutuppgift istället för att tenta böcker. Det gjorde att var och en kunde välja det alternativ som passade bättre. 

Förövrigt tycker jag att kursen skulle ha kunna gå till exempel två gånger i veckan under en period istället för en gång under två perioder. Avståndet föreläsningarna emellan blev långt, speciellt ifall en föreläsning inhiberades eller jag var tvungen att vara borta. Överlag tycker jag att kursen har potential att bli bättre ifall man lite finslipar på uppgiftsgivandet och håller den mer intensivt!

Over and out,
Anna

1 kommentti:

  1. Tack för responsen, Anna. Du har bloggat lite ryckvis, vilket kanske gjort det svårare för dig - enklast om man skriver ner sina tankar direkt. Du har en trevligt och personlig stil i din blogg, fortsätt med det! Skön sommar!

    VastaaPoista